Türkiye Yatırım Yapılacak Ülkeler Arasında İlk Sırada

Sadece sigorta şirketlerinin değil, diğer sektörlerdeki birçok dev şirketin de yurt dışında yatırım olanakları aradığını belirten Sompo Japan Sigorta Genel Müdürü Recai Dalaş, Türkiye’nin cazibe merkezi olma özelliğini sürdürdüğünü ve yatırım yapılabilecek ülkeler arasında ilk sırada olduğunu vurguladı.

Sompo Japan Sigorta Genel Müdürü Recai Dalaş, “sektörümüzdeki oyuncuların büyük çoğunluğu kârlılığı değil, pazar payını önceledikleri için rekabet tekrar başladı. Bu durum 2015 büyümesini kısıtlayacağı gibi elbette kârlılığı da olumsuz etkileyecektir” dedi. Ülkemizde ilgili dinamikler sürekli değiştiği için, mevcut fiyat seviyesinin bile büyük miktarda zarara neden olacağını belirten Dalaş bunun sebebini, bedeni hasarların önemli bir kısmı büyük hasar limitinin altında kaldığı için, hesaplanan IBNR yetersiz kalmasına bağladı.

Dalaş, Sompo Japan Sigorta olarak hedeflerinin sağlıklı büyümeyi sürdürmek olduğunu dile getirerek, sağlıklı ve sürekli büyümenin anahtarının belirli düzeyde kârlılığı sürekli kılmak olduğunu belirtti. Hedeflerinin gelecekte de sektörün çalışılmaya değer birkaç şirketinden biri olmaya devam etmek ve şimdiki pozisyonlarını geliştirerek sürdürmek olduğunu söyleyerek şirketin durumunu şu sözlerle açıkladı: “Sompo, Türkiye’den ve şirketimizin performansından son derece memnun. Türkiye bu nedenle yatırım yapılabilecek ülkeler arasında ilk sırada. Aslında Japonya’da nüfusun artmaması ve giderek yaşlanması nedeni ile sadece sigorta şirketleri değil, diğer sektörlerdeki birçok dev şirket de yurt dışında yatırım olanakları arıyor, bu noktada ülkemiz cazibe merkezi olma özelliğini sürdürüyor.”