Fiba Sigorta Hisselerine İlişkin Alım Satım Sözleşmesi İmzaladı

Fiba Sigorta'nın ana hissedarı Fiba Holding, sahip olduğu hisselerin tamamını 15.06.2010 tarihi itibariyle Japon NKSJ Holdings Inc. iştiraki olan Sompo Japon Insurance Inc.'ye devretmek üzere sözleşme imzalamıştır.

Japon sigorta sektörünün en eski ve lider şirketlerinden 122 yıllık geçmişe sahip Sompo Japon Insurance Inc. , Fiba Sigorta'nın toplam değeri 485 milyon TL olarak belirlenen hisse devrini, ilgili yasal mercilerden alınması gerekli olan izinlerin tamamlanmasını müteakip yapacak.

Sompo Japon Insurance Inc., 1 Nisan 2010 tarihinde Nipponkoa Insurance ile birleşerek NKSJ Holdings Inc'yi kurmuştur.

Dünyanın 4. büyük sigorta pazarı olan Japon sigorta sektörünün en büyük 2. sigorta şirketi olan Sompo Japan , dünya genelinde 49.430 acente ve 17.042 çalışanı ile hizmet veren bir kuruluştur. Prim üretiminin %50'si otomobil sigortaları üretiminden gelmektedir.

Bireysel sigortacılık alanında uzmanlaşmış ve faaliyete geçtiği 2002 yılından bu yana Türkiye genelinde yaygın acente ve banka ağı, istikrarlı yönetimi, teknolojik altyapısı ile karlı büyümeyi gerçekleştirebilmiş olan Fiba Sigorta, son 4 yıldır üst üste özsermaye karlılığında sektör lideri olmuştur.

Önümüzdeki üç yıl içerisinde dünya genelindeki yatırımlarını 2,3 milyar USD'ye kadar artırmayı hedefleyen NKSJ Grup, yapılan bu anlaşmanın Türkiye'de hızla büyüyen hayatdışı sigortacılık pazarını genişleteceğine ve bunun bölgedeki diğer iş fırsatları için de platform sağlayacağına inanmaktadır.