Fiba Sigorta Artık Sompo Japan Sigorta Olarak Faaliyet Gösterecek

Dünyada 5 kıta ve 29 farklı ülkede faaliyet gösteren Japon sigorta devi Sompo Japan Insurance Inc. artık Türk sigorta sektöründe de hizmet verecek.

2010 yılı Kasım ayında Fiba Sigorta'nın ana hissedarı Fiba Holding, sahip olduğu hisselerin tamamını Japon NKSJ Holdings Inc. iştiraki olan Sompo Japan Insurance Inc.'ye devretti.

Bu satın almayla birlikte Sompo Japan Insurance Inc., Türk sigorta sektörüne girdi. Bundan böyle Fiba Sigorta, Sompo Japan Sigorta olarak sektörde hizmet vermeye devam edecek.

Dünyanın 4. büyük sigorta pazarı olan Japon sigorta sektörünün en büyük 2. sigorta şirketi olan Sompo Japan, dünya genelinde 46.294 acente ve 17.294 çalışanı ile hizmet veren bir kuruluştur. Prim üretiminin %50'si otomobil sigortaları üretiminden gelmektedir

Bireysel sigortacılık alanında uzmanlaşmış ve faaliyete geçtiği 2002 yılından bu yana Türkiye genelinde yaygın acente ve banka ağı, istikrarlı yönetimi, teknolojik altyapısı ile karlı büyümeyi gerçekleştirebilmiş olan Fiba Sigorta, 4 yıldır üst üste özsermaye karlılığında sektör lideri olmuştur. Batı kökenli şirketlerin aksine uzak doğudan bir şirketi cezbederek farklı başarı hikâyesine bir fark daha katan şirketin Japonlar tarafından satın alınmasına ve isim değişikliğine gelen olumlu tepkiler, ülkemizde Japonlara duyulan sempatiyi bir kere daha gözler önüne sermektedir. Fiba Sigorta, Sompo Japan Insurance Inc'ın özellikle oto sigortaları alanındaki bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak bu bilgi birikimiyle Türkiye'ye yenilikler kazandırmayı hedeflemektedir.