Başarının Anahtarı Tutarlı ve İstikrarlı Politikalar

Sigorta sektöründe müşteri memnuniyeti sağlamanın ve kâr edebilmenin yolunun bazı sektörlerde olduğu gibi büyük hacimli satışlardan değil, çok sayıda tekrarlanan satışlardan geçtiğini söyleyen Sompo Japan Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Besim Ergun, şirketlerin başarısının, yeteneklerinin yanı sıra strateji ve politikalarında tutarlı ve istikrarlı olabilmesine bağlı olduğunu söyledi. Ergun, "Yılların birikimiyle oluşturulan, paylaşılan değerleriniz ve iş yapma kültürünüz, müşterileriniz ve iş ortaklarınız tarafından ne ölçüde benimseniyorsa o oranda başarılı olursunuz" dedi. Ergun yaklaşık 10 yıllık bir sigorta şirketi olarak, sigorta sektörü için oldukça genç olmalarına rağmen, müşteri ve acenteler tarafından bu kadar yüksek oranda benimsenmelerinin nedenini de öncelikli olarak yönetimdeki istikrara bağladı.

SATIN ALMANIN ETKİSİ ZAMANLA GÖRÜLECEK

Türk toplumunda Japon algısının her zaman olumlu olduğunu Ergun, "Japonların bizim hafızalarımızda yer eden temel özellikleri; sistematik, teknolojik, modern, dürüst, sözüne güvenilir bir yapıya sahip olmaları ve kurumsal yaklaşım yöntemiyle işlerini yönetmeleri" dedi. Japonların şirkete sağladığı en somut faydanın reasürans alanında aldıkları ve ihtiyaç halinde alabilecekleri destek olduğunu belirten Ergun, satın almanın en önemli etkisininse yıllar içerisinde görüleceğini belirtti. Ergun konuyla ilgili şunları söyledi: "Reasürans alanında Japonlardan aldığımız ve alacağımız desteğin yanı sıra şirketimizin ülkemizdeki Japon müşteriler ve şirketler tarafından tercih edilmesi, yani kazanılan yeni Japon müşteriler gibi somut gözüken faydalar da var. Ancak bence bu satın almanın en önemli etkisi yıllar içerisinde görülecek. Sompo Japan Inc, Japonya'da yüzde 30'a yakın pazar payına sahip bir sigorta devi. Sompo Japan'in uzun yıllara dayanan uluslararası bilgi ve birikimi hem yeni ürün geliştirme alanında hem de müşteri odaklı hizmet anlayışı açısından bize farklı bir perspektif kazandırıyor. Mevcut iş yapma tarzımız ve şirketimiz, Japonların etkisiyle birlikte çok daha özel bir yapıya dönüşecektir."